Novosti

26. decembar, 2012.

Opština Osmaci posredstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske uključena u projekat „Inkluzivno obrazovanje u R. Srpskoj“.

Projekat je predstavljen u sedam opština: Jezero, Prnjavor, Doboj, Brod, Bratunac, Višegrad i Osmaci te školama koje se nalaze na području ovih jednica lokalne samouprave.U okviru projekta realizovane su obuke za primjenu metodologije Indeks inkluzivnosti i obuka za društvenu pravdu.Škole i opštine su nakon ovih obuka tredale da pristupe izradi razvojnih planova po metodologiji koju predlaže Indeks inkluzivnosti.

Primjenom metodologije Indeksa inkluzivnosti opština Osmaci je definisala prioritete inkluzivnog obrazovanja i dostavila projektni predlog iz navedene oblasti Ministarstvu prosvjete i kulture.

Projektni predlog opštine Osmaci, pod nazivom“Snaga zajednice“ je obuhvatio edukaciju učenika i roditelja iz oblasti :

  • Prevencije nasilja u porodici
  • Bolesti zavisnosti
  • Maloljetnička delikvencija

U okviri projekta izvršena je nabavka računarske opreme (lap top računar, projektor i radionički materijal). Vrijednost nabavljene opreme je iznosila 2.000,00KM. Sredstva za nabavku opreme su donirana od NVO “Save the Children“. Računarska oprema je zatim skupštinskom odlukom dodijeljena u vlasništvo O. Š. “Aleksa Šantić“ Osmaci.

Priručnik "Indeks inkluzivnosti"

Podeli: