News

06. February, 2018.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglih lica g-din Edin Ramić u zvaničnoj posjeti opštini Osmaci

05. 02. 2018. godine Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglih lica g-din Edin Ramić  sa saradnicima bio je u zvaničnoj posjeti opštini Osmaci i tom prilikom je održan radni sastanak sa načelnikom opštine Ljubom Petrovićem i rukovodstvom opštine. 

Tema radnog sastanka bila je realizacija projekata u proteklom periodu kao i saradnja u budućem periodu. 

Načelnik opštine Ljubo Petrović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglih lica kao i sa ministrom Ramićem lično na realizaciji projekata na teritoriji opštine Osmaka čiji ukupan iznos u protekle tri godine iznosi preko 1893.000.00 konvertibilnih maraka te mu ovom prilikom uručio zahvalnicu ispred opštine Osmaka.

Načelnik opštine Ljubo Petrović je rekao da takođe opština Osmaci očekuje da u tekućoj godini a u saradnji sa Federalnim ministarstvom bude i završen započeti projekat izgrdanje trotoara i proširenje trase puta Osmaci centar - Sadževac.

Ministar Ramić je ukazao na činjenicu da povratnici koji žive na teritoriji opštine imaju pravo na ekonomsku i svaku drugu podršku od strane ovog ministrastva a sve u cilju stvaranja boljih uslova za povratak i opstanak povratničke populacije na ovim prostorima.

Share: