Почетна страница > Новости

Новости

U Osmacima otvorena nova ambulanta porodične medicine

24.10.2017.

U Osmacima otvorena nova ambulanta porodične medicineU Osmacima je otvorena nova ambulanta porodične medicine. Za izgradnju i opremanje resorno ministarstvo izdvojilo je 165.000 KM.


 U Osmacima je otvorena nova ambulanta porodične medicine. Za izgradnju i opremanje resorno ministarstvo izdvojilo je 165.000 KM.

 

 

O zdravlju 1.200 mještana Osmaka, svakog radnog dana brinuće jedan tim porodične medicine, odnosno ljekari iz zvorničkog Doma zdravlja.

Predstavnici lokalne uprave su poručili da će biti otvorena i stomatološka ordinacija i apoteka.

- Uz pomoć resornih ministarstava i Vlade Republike Srpske došli smo do rejšenja da stvorimo bolje uslove za bolju budućnost i bolje usluge građanima - rekao je Ljubo Petrović, načelnik opštine Osmaci.

Nova ambulanta opremljena je po najvišim medicinskim standardima. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, izrazio je zadovoljstvo otvaranjem jedne ovakve ambulante u Osmacima. On je naglasio da mu je želja da stanovnici ove opštine imaju što manje potrebe za ovom ambulantom, ali kada im zatreba da imaju kvalitetnu zdravstvenu uslugu i adekvatnu zdravstvenu zaštitu.