Почетна страница > Новости

Новости

Opština Osmaci posredstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske uključena u projekat „Inkluzivno obrazovanje u R.Srpskoj“.

26.12.2012.

Ministarstvo prosvjete i kulture uz finansijsku pomoć NVO „Save the Children“ u 2012 godini realizovalo projekat“Inkluzivno obrazovanje u R.Srpskoj.


 

Projekat je predstavljen u sedam opština:

Jezero, Prnjavor, Doboj, Brod, Bratunac, Višegrad i Osmaci te školama koje se nalaze na području ovih jednica lokalne samouprave.U okviru projekta realizovane su obuke za primjenu metodologije Indeks inkluzivnosti i obuka za društvenu pravdu.Škole i opštine su nakon ovih obuka tredale da pristupe izradi razvojnih planova po metodologiji koju predlaže Indeks inkluzivnosti.

Primjenom metodologije Indeksa inkluzivnosti opština Osmaci je definisala prioritete inkluzivnog obrazovanja i dostavila projektni predlog iz navedene oblasti Ministarstvu prosvjete i kulture.

Projektni predlog opštine Osmaci, pod nazivom“Snaga zajednice“ je obuhvatio edukaciju učenika i roditelja iz oblasti :

·         Prevencije nasilja u porodici

·         Bolesti zavisnosti

·         Maloljetnička delikvencija

U okviri projekta izvršena je nabavka računarske opreme(lap top računar,projektor i radionički materijal).Vrijednost nabavljene opreme je iznosila 2.000,00KM.Sredstva za nabavku opreme su donirana od NVO“Save the Children“. Računarska oprema je zatim skupštinskom odlukom dodijeljena u vlasništvo O.Š“Aleksa Šantić“ Osmaci.

Priručnik "Indeks inkluzivnosti"