ПОЧЕТНА КОНТАКТ ПРЕТРАЖИ

Новости

Позив за изражавање интереса за учешће у обуци за модераторе и промотере локалног развоја

25.03.2013.

Развојни програм Уједињених народа заједно са Швицарском агенцијом за развој (СДЦ) у склопу Пројекта Интегрираног планирања локалног развоја (ИЛДП) у сарадњи са општином Осмаци организира обуку за модераторе и промоторе локалног развоја. Обука за модераторе и промоторе локалног развоја је осмишљена тако да одабраним учесницима из локалних заједница на интерактиван и практичан начин понуди основна знања и вјештине које ће им омогућити да успјешно фацилитирају процесе локалног развоја у својим заједницама. Обука одабраних модератора је планирана за април 2013. године са трајањем од 3 дана и бесплатна је за све учеснике, а број мјеста је ограничен!


 Обука одабраних модератора је планирана за април 2013. године са трајањем од 3 дана и бесплатна је за све учеснике, а број мјеста је ограничен!

На овај начин, ИЛДП и општина Осмаци позивају све оне, који би хтјели да се више ангажују у локалним развојним процесима наше заједнице те искористе могућности програма обуке за  модераторе и промоторе локалног развоја, да пошаљу своју биографију (линк на пепоручени формат биографије се налази уз оглас), заједно са кратким мотивационим писмом у којем треба навести зашто би хтјели да учествују на обуци, визију своје будуће улоге у процесима локалног развоја те остало што сматрате важним, а тиче се разлога за укључивање у овакав вид обуке. 

Шта  програм обуке за модераторе и промоторе локалног развоја нуди?

-       Знања и вјештине у вези партиципаторног планирања локалног развоја;

-       Знања и вјештине о начину модерирања дискусија и постизања заједничког договора;

-       Знања и вјештине за модерирање процеса изградње партнерстава који воде заједничкој реализацији конкретних развојних иницијатива на локалном нивоу;

-        Знања и вјештине да посредујете и проактивно повезујете локалне ресурсе и потенцијале у функције локалног развоја,  а на основу партнерстава  измедју јавног, привредног и друштвеног сектора.

Пријавите се уколико посједујете:

-       Средњу стручну спрему;

-       Искуство у иницијативама на локалном нивоу (волонтерски пројекти, НВОс, локалне развојне агенције, МЗ и остале грађанске групе), а које је видљиво из ваше биографије;

-       Мотивацију, жељу за новим знањима и спремност да допринесете развоју своје заједнице;

-       Основне комуникацијске вјештине;

-       Познавање енглеског језика је предност.

 

Биографију (линк на пепоручени формат биографије се налази уз оглас)и мотивационо писмо пошаљите електронским путем, на е-маил адресу: опста.управа@осмаци.орг  или лично, г.Влади Капуру у зграду општине Осмаци, најкасније до четвртка, 28. марта 2013. године, до 17:00 часова.

 Биографија образац
Анкета

Да ли сте задовољни стањем животне средине на простору општине Осмаци?
Не
Да
Нисам упознат са стањем животне средине
Резултати